5. Festival športa je za nami!
Oglej si galerijo
Šport je zabava. Zabavaj se z nami!
Se vaš otrok odloča za trening športa?
Oglej si katalog ponudnikov
Visit Kranj
MOK
Fundacija za šport
ZTK Kranj
OKS
Zavod za šport Kranj
Radio Kranj
Gorenjski Glas
Avto Lovše
Adriatic Slovenica
Brezplačna strokovna predavanja

Brezplačna strokovna predavanja

Če si športnik ali športni delavec, potem nikakor ne smeš zamuditi strokovnih predavanj, ki jih organiziramo v okviru Festivala za šport - Kranj 2017.

 

 

Karin Crnek: "Upravljanje v športu" - 19. 9. ob 19.00, Škrlovec

 

Karin Crnek je profesionalni NLP Coach. Profesionalni NLP coachi so strokovnjaki, profesionalci z dolgoletnimi izkušnjami na najrazličnejših področjih dela v podjetjih in ustanovah in na področju izobraževanja, svetovanja in coachinga (osebnega in poslovnega). 

Karin Crnek opisuje coaching kot dirigentovo vodenje uigravanja različnih glasbil, z namenom, da bodo bolj harmonično in uglašeno igrala. 

Aktivna je tudi v poslovnem okolju, kjer izvaja poslovni coaching, moderiranje (timski coaching) ciljno usmerjenih delavnic, treninge pozitivnih sprememb in tako prispeva k večji usposobljenosti ljudi (skupin, timov) za pravilno sodelovanje. Vse to prispeva k hitrejšemu doseganje poslovnih ciljev.

 

Dr. Bojan Knap: "Prehrana športnikov", 20. 9. ob 19.00, Škrlovec

 

Dr. Bojan Knap dr. med., zdravnik in športnik, strokovnjak za regeneracijo v procesu treninga, z dolgoletnimi izkušnjami pri svetovanju vrhunskim športnikom, ki zdravi tudi najtežje bolnike v Univerzitetnem Kliničnem Centru Ljubljana kot specialist internist. 

Opravil je tudi dvoletno usposabljanje iz področja športne prehrane pod tutorstvom Mednarodnega Olimpijskega komiteja. Poleg svetovanja rekreativcem tudi redno sodeluje s Olimpijsko reprezentanco Slovenije in pomaga številnim vrhunskim športnikom.

 

Dr. Verdan Hadžič: "Regeneracija po obremenitvi in vadba za vrnitev v šport po poškodbah gibal" - 22. 9. ob 19.00, Škrlovec

 

Doc. dr. Vedran Hadžič, dr. med. je medicinsko fakulteto končal v Ljubljani, na isti fakulteti pa je tudi doktoriral s temo o dejavnikih tveganja za športne poškodbe pri odbojki. Od l. 2003 je zaposlen na Fakulteti za šport na Katedri za medicino športa. Primarno področje dela je povezano z izokinetičnimi meritvami, kar uspešno povezuje s preučevanjem športnh poškodb. Član je uredniškega odbora mednarodne indeksirane revije Isokinetic and Exercise Science.

V zadnjem obdobju deluje na promociji in spodbujanju učinkov vadbe pri specifičnih populacijah kot so otroci in nosečnice (je soustvarjalec slovenskih smernic za telesno dejavnost otrok in mladostnikov ter nosečnic) ter poučuje in preučuje problematiko vadbe pri kroničnih boleznih oz. po poškodbah gibal. Je avtor oz. soavtor 18-ih znanstveno-raziskovalnih del v mednarodni literaturi ter izkazuje tudi primerno citiranost. 

Na Fakulteti za šport deluje kot član Komisije za študijske zadeve ter Etične komisije na področju športa ter poučuje predmete POŠKODBE GIBAL IN VADBA ter KRONIČNE BOLEZNI IN VADBA na magistrskem študiju kineziologije. L. 2011 je bil predsednik organizacijskega komiteja največjega športno-medicinskega srečanja pri nas in sicer kongresa medicine športa svetovne odbojkarske zveze – FIVB, vključen pa je v izobraževanje s področja medicine športa na Mednarodnem olimpijskem komiteju.

Nazaj na seznam novic
Na vrh