5. Festival športa je za nami!
Oglej si galerijo
Šport je zabava. Zabavaj se z nami!
Se vaš otrok odloča za trening športa?
Oglej si katalog ponudnikov
Visit Kranj
MOK
Fundacija za šport
ZTK Kranj
OKS
Zavod za šport Kranj
Radio Kranj
Gorenjski Glas
Avto Lovše
Adriatic Slovenica
3. Strokovno predavanje - Telesna priprava

3. Strokovno predavanje - Telesna priprava

Predavanje ''Telesna priprava – kakovost pred količino'' podano s strani dr. Primoža Porija, je predavanje, ki strokovno poda načine za kvalitetno kondicijsko vadbo.

 

V sodobnem športu in vseh njenih pojavnih oblikah, predstavlja področje telesne priprave vse bolj pomemben del trenažnega procesa. Gre za področje, kjer naj bi naloge ter kompetence strokovnjakov (t.i. kondicijskih trenerjev) segale precej dlje, kot samo v izboljšanje ravni določenih gibalnih sposobnosti ter vzdržljivosti.

 

Sodobni pristop treninga naj bi temeljil na celostni obravnavi športnika ali rekreativca in tako omogočal vsem udeležencem zdravo in varno vadbo. Predavanje se bo posvetilo prav slednjemu. Predstavilo bo področja in vsebine telesne priprave, ki bi jih bilo zaželjeno vključiti v trenažni proces in s tem pomagati športnikom, da bi morda na še bolj varen način prišli do kakovostne telesne priprave

 

Dr. Pori se je dodobra spoznal s telesno pripravo kot trener rokometne reprezentance in kot predavatelj na Fakulteti za šport v Ljubljani, z vso prakso pa je povezal tudi teorijo prek svojega raziskovalnega in predavateljskega dela.

 

Vas zanima več o izzivu držanja vadbe na najvišji ravni, ki vključuje tudi regeneracijo?

Potem ste vljudno vabljeni na predavanje, ki ga organiziramo v sklopu Festivala športa Kranj in ga bo povezoval Marko Trebec.

 

O kakovosti kondicijske priprave bo dr. Pori predaval v sredo, 11.  9, ob 19.00 uri v centru Kranja v odličnem ambientu Galerije Škrlovec.

 

Vljudno vabljeni vsi športniki, trenerji in športni navdušenci!

 

Vstop prost.

 

Nazaj na seznam novic
Na vrh